Pääsivu Historia Yhteystiedot Toimintasuunnitelmat Ajankohtaista Tarinaillat Kuvia Linkkejä Arkisto

Vaakuna

Oulun Karjalaseura

Vaakuna

Historiaa

Oulun Karjalaiset ry  on merkitty ensimmäisen kerran yhdistysrekisteriin 11.10.1940.
Perustamisasiakirjan allekirjoittajina ovat olleet:
Puheenjohtaja Taavi Oksala
Sihteeri Vilho Einari Pekanpoika Vilska
Jäsenet Joona Gabriel Kellenpoika Jalava
Jaakko  Näsi

Perustava kokous on pidetty 15.9.1940 jolloin mukana on ollut 300 osanottajaa.  Jäsenmäärä alkoi lisääntyä ja parhaimmillaan se oli yli 600.

Toiminta oli pysähdyksissä vuodet 1942 - 1945, jolloin karjalaiset lähtivät kuin muuttolinnut takaisin kotiin. Toiminta käynnistyi uudestaan välirauhasopimuksen jälkeen vuosikymmenen puolivälissä. Tuolloin elvyttämiskokouksen puheenjohtajana toimi silloinen Kalevan päätoimittaja Valde Näsi.

Tarinailtapaikat ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Oulun Karjalaseuran toimintaa jatketaan tarinailtojen merkeissä entisissä Oulun Kauppaklubin tiloissa Aleksinkulmassa os. Aleksanterinkatu 9.

Tarinailtoja vietämme Aleksinkulmassa joka toinen tiistai klo 18.00-20.00.

Ilmoitamme paikallisessa OULU - lehdessä seuratoimintapalstalla tarinailtojen ajankohdat ja aiheet.

Oulun Karjalaseura ry ylläpitää ja vaalii karjalaista kulttuuri- ja heimoperinnettä, tarinailtojemme ja toimintamme puitteissa.

Tervetuloa! Uudet sekä vanhat että nuoret.Huom. Sähköpostiviesteissä ei avata liitetiedostoja.

Klikkaa tästä lisää seuramme historiasta